Klanten - OrangeGas

OG Klanten

Zij rijden al schoon!

OG Klanten

OG bedient landelijk een grote variatie aan zakelijke klanten; van grote wagenparken tot MKB en van afvalinzamelaars tot koeriers.
Waarom hebben zij gekozen voor schoon rijden met OG?

De auto bevalt zo goed dat ik er nog niet over nadenk om deze te gaan vervangen.

Reinier van Gent

Discipline Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer · ‎Maandag®

Toen ik in 2014 een nieuwe auto ging kopen was ik nog bij de Milieudienst IJmond werkzaam. What you preach is what you practice dus mijn nieuwe auto moest zo milieuvriendelijke mogelijk zijn. Op dat moment waren we vanuit de Milieudienst bezig met het promoten van het rijden op Bio-CNG en elektrisch vervoer. De actieradius van elektrische voertuigen was toentertijd nog niet zo groot. Omdat ik met de auto op vakantie blijven gaan was de keuze was toen snel gemaakt om op CNG te gaan rijden. Nadat ik in diverse modellen had proefgereden viel de keuze op een Audi A3 g-tron. Omdat een A3 met automaat net 1 gram per kilometer minder CO2 uitstoot dan een handgeschakelde versnellingsbak werd de g-tron alleen met automaat in Nederland geleverd. De automaat viel namelijk in een gunstige bijtellingsregeling en de handgeschakelde versie niet. Dit was voor ons een bezwaar omdat we in een auto met automaat snel wagenziek worden. Maar uiteindelijk werd het model toch met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar en rijden we nu in één van de weinige handgeschakelde g-tron’s in Nederland.

De auto bevalt zo goed dat ik er nog niet over nadenk om deze te gaan vervangen. Ik hoop daarom nog lang op CNG te blijven rijden.

Het rijden op CNG bevalt goed. Het CNG tankstation in mijn woonplaats ligt op 300 meter van mijn huis. Ook in Duitsland zijn er voldoende CNG-tankstations om te tanken. Ik maak er daarom een sport van om zo min mogelijk op benzine te rijden. Alleen als het heel erg koud is of als je CNG getankt hebt start de motor op benzine. In Nederland heb ik een actieradius van ca. 300 km op een tank CNG. In Duitsland, waar de kwaliteit van het gas hoger is, is de actieradius ca. 400 kilometer. We hebben de tankstations zo uitgekiend dat het weinig tijd kost om een keer extra te tanken. In de nieuwste modellen is de benzinetank verkleind en is nog een derde gastank toegevoegd. De actieradius van deze modellen is groter. Het verbruik van de auto houdt ik bij op Autoweek.

Nadelen van het rijden op CNG zijn er helaas wel in financiële zin. Omdat de auto is voorzien van twee extra gastanks is deze zwaarder dan de benzine uitvoering en zit deze net in een zwaardere gewichtsklasse. Ook moet je meer wegenbelasting betalen als je op CNG rijdt. Dit blijft voor mij nog steeds een niet logische keuze van de overheid. Wel kost een kilo CNG minder dan een liter benzine en kom je verder op CNG. Uiteindelijk verdien je de hogere wegenbelasting terug door de lagere brandstofkosten.

 

Bekijk meer OG Klanten