Uniforme brandstofprijs in heel Duitsland - Nieuws - OrangeGas

Nieuws

Altijd up-to-date

Uniforme brandstofprijs in heel Duitsland

Uniforme prijs in heel Duitsland: OG wil met name wagenparkbeheerders en logistiek medewerkers aantrekken met een betrouwbare berekeningsbasis voor Bio-CNG.
Waar kun je zoiets krijgen - dezelfde prijzen bij het benzinestation in het hele land? In Duitsland heeft OG nu niets minder in de praktijk gebracht: de marktleider in de exploitatie van CNG-tankstations heeft nu landelijk uniforme prijzen voor haar Bio-CNG ingevoerd.


In de thuismarkt (Nederland) is OG marktleider met momenteel meer dan 80 CNG-tankstations. In Duitsland verkopen zo'n 125 tankstations zelfs 100 procent hernieuwbare Bio-CNG (Compressed Natural Gas). Met hun nieuwe prijsstrategie om landelijk uniforme prijzen voor hun Bio-CNG aan te bieden, richten de Nederlanders zich met name op wagenparkbeheerders en logistieke bedrijven die alternatieven willen voor fossiele diesel. Zoals het bedrijf meldt, kost Bio-CNG 99,9 ct / kg voor de L-gaskwaliteit en 112,9 ct / kg voor het H-type op alle OG-locaties in Duitsland.

"CNG-rijders hebben het gemak van constante prijzen altijd gewaardeerd als een voordeel ten opzichte van benzine en diesel", aldus Johan Bloemsma, Directeur OG Duitsland.

In het bijzonder zou OG willen dat de genoemde wagenparkbeheerders en logistiek medewerkers het verbruik van Bio-CNG gemakkelijk kunnen berekenen. Of het nu gaat om de stadsverkeer van de verpleging of de vrachtwagen van 40 ton voor de grote brokken: om de verbruikskosten te berekenen, maakt het niet uit waar of wanneer u tankt.

De overstap is een economische manier
Zoals OG stelt, is er momenteel een toenemende vraag naar de alternatieve brandstof Bio-CNG, vooral onder expediteurs, voedsellogistiek en regionaal opererende logistieke bedrijven, waarvan het gebruik geen CO2-belasting hoeft te betalen en ook de energiebelasting wordt verlaagd. Omdat de vrachtwagentol niet meer van toepassing is, verdient de meerprijs voor de klimaatvriendelijke rit zich volgens de brandstofdealer vaak binnen twee jaar terug.

Johan Bloemsma, Directeur OG Duitsland: "Met Bio-CNG zijn kostenbesparingen van 10.000 euro per jaar met een vrachtwagen ten opzichte van diesel mogelijk - en dat is inclusief de extra uitgaven voor de CNG-aandrijving."