OrangeGas wil Europa veroveren en start in Duitsland - Nieuws - OrangeGas

Nieuws

Altijd up-to-date

OrangeGas wil Europa veroveren en start in Duitsland

Met de aankoop van 13 aardgas/cng tankstations in Duitsland heeft OrangeGas de eerste stappen gezet buiten Nederland.

ORANGEGAS WIL EUROPA VEROVEREN EN START IN DUITSLAND!

Met de aankoop van 13 aardgas/cng tankstations in Duitsland heeft OrangeGas de eerste stappen gezet buiten Nederland. Het doel is om eind 2019 de grootste duurzame brandstoffen exploitant van Europa te worden buiten Italië. De gekochte aardgas tankstations bevinden zich grotendeels in de regio North Rhein-Westfalen. Vanaf 1 december 2017 zijn de stations operationeel onder OrangeGas label. Aardgas/CNG is een veel gebruikte duurzame brandstof in Duitsland en er zijn totaal 850 stations.

Marcel Borger directeur en oprichter van OrangeGas vertelt trots ‘Wij hebben het volste vertrouwen dat wij de komende 2-3 jaar fors kunnen groeien in Duitsland naar 100-150 aardgas tankstations. De volgende 30-50 stations zitten al in de pijplijn.’ Wij hebben dan ook een ervaren directeur Duitsland aangesteld en die heeft zijn eerste successen al geboekt in de eerste 1 1/2 maand. ‘OrangeGas wordt erg goed ontvangen door onze transparante benadering, klantgerichtheid en herkenbare marketingstrategie’ aldus Borger en dit was ook de basis voor ons succes in Nederland. 

Met de aankoop was een circa een Miljoen Euro gemoeid en de totale omzet stijgt door de Duitse stations met meer dan 10%. In Duitsland zet Volkswagen vol in op CNG met de steun van o.a. Angela Merkel. Zij opende in 2017 nog de eerste grote CNG bijeenkomst van Volkswagen in Hamburg.

REST VAN EUROPA
Naast Duitsland heeft OrangeGas concrete plannen voor Belgie, waar het rijden op aardgas steeds populairder wordt, en Zweden. In Zweden is rijden op groengas heel populair bij de zakelijke leaserijders. Hiernaast oriënteren wij ons op UK (London). Met deze ambities wil OrangeGas uiteindelijk naar 1000 duurzame tankstations groeien in Europa.

GROENGAS
In Nederland verkoopt OrangeGas 100% groengas op haat tankstations. Dit is de groene variant van aardgas en biogas geproduceerd uit Rioolwaterzuivering, GFT en stortgas. In Duitsland start het bedrijf met aardgas en wordt het percentage de komende 5 jaar naar 100% groen gebracht. 
Groengas/aardgas is de enige direct en ruim toepasbare duurzame brandstof van dit moment. Alle soorten voertuigen zijn direct in showroom af fabriek te bestellen. Van de VW UP tot bestelauto’s tot de Audi A4 en A5. De auto’s zijn goedkoper in aanschaf en de brandstof is 0,25€ goedkoper dan diesel en 0,60€ goedkoper dan benzine en met een vergelijkbaar verbruik van een diesel.

EV EN WATERSTOF
Inmiddels exploiteert OrangeGas ook elektrische snelladers in Amsterdam en gaat deze activiteit verder uitbreiden. Ook zijn er plannen om in 2019 in Amsterdam het eerste waterstof tankstation te openen welke geschikt is voor groot transport zoals bussen en vuilniswagens en personenauto’s.

ORANGEGAS
OrangeGas is in 2008 opgericht door de zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting en exploiteert en investeert in tankstations met uitsluitend duurzame brandstoffen. In Nederland heeft OrangeGas inmiddels meer dan 70 groengas tankstations, meerdere elektrische snelladers in Amsterdam eo, verkoopt het CO2 voor koeling van vrachtwagens en nu dus 13 aardgas tankstations in Duitsland. Tot op dit moment is er al meer dan 15 Miljoen Euro geïnvesteerd in duurzame brandstoffen tankstations. OrangeGas bestaat in 2018 10 jaar en heeft kantoren in Heerenveen en Amsterdam en verwacht in 2018 ruim 11 Miljoen Euro omzet te behalen.

FASTNED
Soms is het goed om een vergelijking te maken om impact en haalbaarheid te laten zien. Ons beste tankstation in Nederland (er zijn er dus 70) heeft een hogere omzet en bespaart meer CO2 dan het gehele netwerk van Fastned.