OrangeGas en Vollenhoven Olie openen gezamenlijk twee groengas tankstations in Tilburg - Nieuws - OrangeGas

Nieuws

Altijd up-to-date

OrangeGas en Vollenhoven Olie openen gezamenlijk twee groengas tankstations in Tilburg

Vanwege de vraag van klanten naar meer groengas tankstations in Tilburg hebben OrangeGas en Vollenhoven Olie de handen ineengeslagen en openen gezamenlijk twee groengas tankstations.

Het eerste nieuwe groengas tankstation van OrangeGas en Vollenhoven Olie is inmiddels geopend. Dit tankstation is gesitueerd aan de Henri Blomjoustraat 1 in Tilburg. Het tweede groengas tankstation zal in de zomer van 2018 geopend worden aan de Emma Goldmanweg 4 in Tilburg. Hierdoor is de gemeente Tilburg voorzien van twee extra groengas tanklocaties.

De aanleiding van deze nieuwe samenwerking is de aanbesteding van het leerlingen- en regiovervoer in de omgeving Tilburg en omliggende gemeenten welke in 2017 van start is gegaan. De taxibedrijven die het werk inmiddels uitvoeren rijden grotendeels op groengas. Het aanbod van tanklocaties was echter nihil. Door de nieuwe tanklocaties kunnen de taxi’s op de route tanken en bespaart dit tijd en geld. 

De groengas tankstations zijn gesitueerd op Vollenhoven Olie locaties onder de AVIA vlag. Vollenhoven Olie is een familiebedrijf welke al 123 jaar actief is in de smeerolie en brandstoffen branche. In de loop der jaren heeft Vollenhoven Olie zich ontwikkeld tot één van de grootste zelfstandige en onafhankelijke oliegroothandelaren in Nederland. Door samen met OrangeGas te investeren in de groengas tanklocaties zet zij naast de verkoop van duurzame biodiesel en bio-ethanol een tweede concrete stap richting duurzame brandstoffen. 

OrangeGas exploiteert uitsluitend schone brandstoffen waaronder ook groengas in Nederland en Duitsland. Met twee eigen biogas- productielocaties in Beverwijk en Mijdrecht verkopen zij o.a. hun eigen groengas aan de pomp. OrangeGas beschikt inmiddels over 85 stations in Nederland en Duitsland.