Nieuws

Altijd up-to-date

ORANGEGAS NEEMT 5 GROENGAS TANKSTATIONS OGO CNG OVER


OrangeGas heeft per 1 oktober 2018 de 5 Groengas tankstations van OGO CNG overgenomen. OGO CNG was een samenwerking van Tamoil en Essent. De stations bevinden zich in Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven, aan de A2 bij Beesd en A27 bij Nieuwendijk. Met deze 5 tankstations komt het netwerk van OrangeGas in Nederland op 80 tankstations en met Duitsland totaal op 115 tankstations. Met 80 stations is OrangeGas marktleider openbare Groengas tankstations in Nederland.

‘Wij zijn super blij met deze overname. Met deze tankstations optimaliseren wij ons netwerk in Nederland en verbeteren wij ons landend dekkend netwerk. Daarbij heeft OGO CNG al meer dan twee jaar sales inspanningen gedaan en weten Groengas/CNG klanten de stations al goed te vinden. Naast deze overname hebben wij al 8 a 9 jaar Groengas vulpunten op Tamoil tankstations. Hierdoor kennen wij elkaar goed en zullen deze samenwerking nog verder uitbreiden’. aldus Marcel Borger, directeur/eigenaar OrangeGas.

Tamoil is verheugd om de samenwerking met Orangegas verder te intensiveren. Zij is van mening dat CNG/Groengas één van de brandstoffen is die in de transitie naar een fossielvrije transportsector een belangrijke rol kan spelen.’ zegt Ronald Kempen, Managing Director van Tamoil Nederland.

Marcel Borger sluit zich aan bij Tamoil dat Groengas op dit moment en de komende 10-15 jaar de best toepasbare en betaalbare schone brandstof tov andere schone brandstoffen. Met de VW UP tot de Audi A4/A5 is er een zeer breed palet van personenauto’s beschikbaar en bij de dealer te bestellen. Daarnaast is de auto goedkoper in aanschaf en de brandstof 25 tot 40% goedkoper met hetzelfde verbruik als een diesel en dit zonder subsidies.

De overname en uitbreiding van het netwerk in Nederland past in de ambitie van OrangeGas om een van de grootste schone brandstoffen aanbieders van Europa te worden. Borger benadrukt dat OrangeGas gelooft dat een mix van grote brandstoffen de oplossing is en niet alleen een type schone brandstof zoals bijvoorbeeld EV. Daarom wordt naast groengas/CNG het netwerk EV snelladers ook verder uitgebreid, zijn er plannen voor waterstof in 2019 en vinden er gesprekken plaats voor samenwerking aanbieden LNG. Ook staan er in 2019 twee groengas stations gepland voor België en zijn er ambities om in de Nordic landen en UK te starten.Terug naar vorige pagina
     Privacy & cookies  |  Disclaimer
© 2018 OrangeGas BV. Alle rechten voorbehouden