Nieuws

Altijd up-to-date

De Audi A3 Sportback G-tron 1.5 TFSI. 131pk.

De Audi A3 Sportback G-tron was de eerste aardgasauto van Audi. Deze auto werd in 2013 geïntroduceerd en was daarmee de eerste Audi die Aardgas met benzine combineerde. Ontzettend populair onder de CNG-rijders vanwege de krachtige motor en vertrouwde kwaliteit van Audi. De auto is vanaf nu weer leverbaar.
 
Meer vermogen

We hebben goed nieuws, Audi's A3 Sportback G-tron is er in verbeterde vorm. Waar de auto voorheen een 110 pk sterke 1.4 TFSI onder de kap had, is deze nu vervangen door de bekende 1.5 TFSI. In de G-tron levert die geblazen viercilinder 131 pk. Audi heeft onder andere de cilinderkop, de turbo, het injectiesysteem en de katalysator moeten aanpassen om de 1.5 TFSI voor te bereiden op het consumeren van zowel benzine als Groengas (CNG).

Grotere CNG-tank
Net als voorheen heeft de A3 Sportback G-tron twee aardgastanks, die onder de bagageruimte zijn geplaatst en elk grofweg 7 kilo CNG kunnen opslaan. De vernieuwde variant van de G-tron krijgt er een derde CNG-tank bij, die zo'n 4 kilo CNG kan opslaan. Deze nieuwe tank krijgt een plek naast de benzinetank. De benzinetank biedt een reserve van 9 liter naast de Groengas-voorraad.

Volgens AutoWeek moeten we nog heel even geduld hebben. Prijzen en uitgebreidere specificaties volgen in een later stadium.

Groengas, dé goedkope en schone brandstof
Tank je bij OrangeGas CNG dan tank je 100% Groengas. Groengas wat deels zelf geproduceerd wordt uit rioolwaterzuivering en afvalverwerking of in samenwerking met partners zoals Attero en Waternet. Overschakelen van een fossiele brandstof naar 100% Groengas betekent nagenoeg CO2-neutraal rijden en een NOx-reductie van minimaal 95%.

We beschikken inmiddels over 80 Groengas tanklocaties in Nederland en 45 in Duitsland en bouwen er ieder jaar nieuwe stations bij.
 

Terug naar vorige pagina
     Privacy & cookies  |  Disclaimer
© 2018 OrangeGas BV. Alle rechten voorbehouden