Nieuws

Altijd up-to-date

Gasgeven! OrangeGas vertrouwt op 100% Groengas van VERBIO en zet meer groene PK’s op de weg

Hannover/ Leipzig, 10 april 2019 – OrangeGas is in Duitsland de samenwerking aangegaan met Verbio voor de levering van 100% Groengas (CNG) op de Duitse markt. 100% Groengas wordt door VERBIO gecreëerd in drie fabrieken in Saksen-Anhalt en Brandenburg uitsluitend uit lokaal landbouwafval en stro. De VERBIO-technologie is in eigen huis ontwikkeld en is uniek op wereldschaal. Er zijn op dit moment 853 CNG-tankstations in Duitsland. Met de samenwerking met OrangeGas levert VERBIO nu in totaal 126 van deze tankstations.

  Langdurig partnerschap voor meer "positieve energie" in de tank
OrangeGas heeft al meer dan 80 Groengas tankstations in Nederland. In 2017 betrad OrangeGas de Duitse markt, OrangeGas heeft momenteel 44 CNG-stations in Duitsland. "In Nederland bieden we volgens onze strategie bij alle tankstations 100% Groengas. Dat is vanaf het begin ook ons doel voor Duitsland geweest. We zijn blij dat we in VERBIO een langdurige en innovatieve partner voor Groengas uit 100 procent afval en stro hebben gevonden”, legt Wijtze Bakker uit, directeur OrangeGas Germany GmbH. OrangeGas is haar netwerk in Duitsland consequent aan het uitbreiden en streeft naar verdrievoudiging van het aantal tankstations tegen 2022 tot 150 CNG-stations. Potentie voor nog meer #StrohImTank van VERBIO.

 "In tijden waarin de e-hysterie van de Duitse politiek massaal veel CNG-tankstationbeheerders, energieleveranciers en lokale autoriteiten onrustig maakt, is een partner als OrangeGas een uitkomst. Met de toetreding tot de Duitse markt heeft het Nederlandse bedrijf tal van CNG-tankstations van de sluiting gered, technisch gemoderniseerd en teruggebracht naar een winstgevend bedrijf. Het is een belangrijk signaal voor de ontwikkeling van CNG-mobiliteit dat iemand in het onderwerp investeert ", zegt Claus Sauter, CEO van VERBIO AG. "Dat onze bedrijfskleuren elkaar zo goed aanvullen, is puur toeval. Maar we verbinden ons door de overtuiging dat biomethaan (Groengas) de schoonste, meest efficiënte en meest economische brandstof van de toekomst voor auto- en vrachtwagenverkeer en bevordert deze, "voegt Sauter toe.

Vooral vracht profiteert van een goed ontwikkelde Groengas netwerk
In het goederenvervoer is het onderwerp Groengas als brandstof meer in beeld. Sinds begin 2019 zijn er nieuwe wettelijke voorschriften in Duitsland met als gevolg overheidssubsidies en een vrijstelling van tol voor CNG-vrachtwagens. Bedreigende rijverboden voor dieselvoertuigen en de mogelijkheid om bijna CO2-neutraal te rijden in het goederenvervoer maken de CNG-voertuigen aantrekkelijk voor transporteurs. "De elektrische auto is geschikt specifieke toepassingen. Voor bijvoorbeeld lange afstands- of vrachtverkeer blijft de motor voorlopig is de enige redelijke en betaalbare oplossing", zegt Claus Sauter

 "VERBIO en OrangeGas zijn beide betrouwbare partners voor bedrijven in de logistieke dienstverlening. Samen bieden wij individuele oplossingen voor Groengas tankstations en leveringsconcepten met Groengas langs de vaste routes of op locatie", legt Heinz-Peter Küppers, VERBIO-handelsexpert voor Groengas.

Het partnerschap is ontstaan door het CNG Club netwerk
VERBIO en OrangeGas zijn partners en supporters van de CNG Club e.V., een vereniging zonder winstoogmerk die zich bezighoudt met alles wat met CNG-mobiliteit te maken heeft. "Om het onderwerp CNG onder de aandacht te brengen in Duitsland, hebben we actieve partners in de markt nodig. Niet alleen discussiëren, wegen, wachten, jammeren, hopen, aftreden. Maar doe het gewoon! Met OrangeGas en VERBIO hebben we twee zeer toegewijde spelers ontmoet die bereid zijn op het gas te trappen! ", Zei penningmeester van de CNG Club e.V. Birgit Maria Wöber afsluitend.

Terug naar vorige pagina
     Privacy & cookies  |  Disclaimer
© 2018 OrangeGas BV. Alle rechten voorbehouden