Nieuws

Altijd up-to-date

‘Bijdragen aan een beter milieu voor mens en dier!’

Dirk Koolen, eigenaar van Second Love Food en rijdt op Groengas van OrangeGas. Hij heeft zijn bedrijf opgericht om voedselverspilling tegen te gaan. Second Love Food is opgericht in 2017. ‘Ik ontdekte dat bij veel bedrijven goed voedsel wordt weggegooid, omdat het bijvoorbeeld niet meer in het concept past, maar nog uitstekend eetbaar is’. Inmiddels zijn 20 leveranciers aangesloten bij Marktplaats in voedselverspilling en 5 afnemers. De aangeboden producten en de afnemers worden op dit moment nog handmatig aan elkaar gekoppeld. Maar er zijn plannen voor een officiële Marktplaats in voedselverspilling online, zodat hier dagelijks vraag en aanbod aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Voor geïnteresseerden is er nog voldoende plaats om als leverancier of als afnemer aan te sluiten bij Marktplaats in voedselverspilling.

Een van de eerste aanbieders van Second Love Food is een groenteboer/snijbedrijf die in zijn concept één dag vers hanteert. Iedere ochtend worden een aantal bakken komkommers gesneden, hier blijft dagelijks iets van over. De ondernemers heeft liever iets te veel, dan net te weinig. Het overgebleven wordt weggegooid, omdat dit niet meer voldoet aan de één dag versregel. Echter kunnen deze gesneden groenten uitstekend gebruikt worden voor restaurants, catering of inloophuizen. De schakel tussen deze twee bedrijven is Second Love Food.

Producten die niet meer geschikt zijn voor consumptie, gaan naar ‘De Herkomst’. De circulaire varkens in de Tuinen van West, Amsterdam. Deze varkens worden grotendeels gevoerd met lokale restproducten van een bierbouwerij of oud brood van een bakker. Als laatste stap in deze voedselketen is het maken van Groengas. Wanneer de producten te oud zijn om door de varkens te worden gegeten wordt het afgevoerd om Groengas van te produceren.

Rijden op Groengas van OrangeGas is voor Dirk een logische keuze, maar het gaat vooral om de CO2-reductie die hierdoor wordt bereikt. ‘De keuze was simpel. Ik weet hoe Groengas gemaakt wordt en ben enorm blij met mijn Volkswagen Caddy. Op deze manier is de cirkel rond’, aldus Dirk.

Ben jij ondernemer in Amsterdam en wil jij meer weten, of je aansluiten bij Marktplaats in voedselverspilling? Twijfel niet langer en neem contact op.
dirk@secondlovefood.nl | secondlovefood.nl

Terug naar vorige pagina
     Privacy & cookies  |  Disclaimer
© 2018 OrangeGas BV. Alle rechten voorbehouden