OG Heroes - OrangeGas

GEBOREN OM TE WINNEN

OG Heroes

Elke sporter, trainer of club deelt een passie. Een brandend verlangen. Een aanhoudende drang om koste wat kost iets te bereiken. Het is de brandstof om hun doelen en dromen na te jagen en uit te laten komen. Maak kennis met de OG Heroes! We geven ze een podium om hun drive en passie te delen, maar ook om hun verbinding met OG te vertellen.

"Geniet en denk aan een ander"

Mandy van den Berg

Geboortedatum 26 augustus 1990
Geboorteplaats Naaldwijk, Netherlands
Discipline Voetbalster
Social Media

Mandy van den Berg (30) heeft Spanje verlaten en is terug gekeerd naar Nederland om in de Vrouwen Eredivisie te voetballen. De voormalig aanvoerder van het Nederlands Elftal speelde eerder voor clubs in Engeland, Noorwegen en Zweden. De afgelopen twee seizoenen stond ze op het veld van Valencia. Mandy wil graag haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst.

"Geniet en denk aan een ander. Geniet van de eenvoud, geniet van wat er is en wat je kan. Geef nooit op en ga al je dromen achterna. Vergeet je medemens niet, een klein gebaar heeft vaak een hele grote invloed."

Een quote wie jij bent of waar je voor staat
Mandy vindt dat je moet genieten en denken aan een ander: "Geniet van wat er is en wat je kan. Geef nooit op en ga al je dromen achterna. Vergeet je medemens niet, een klein gebaar heeft vaak een hele grote invloed."

Hoogtepunt in loopbaan/carrière
Mandy haar hoogtepunten in haar carrière waren haar debuut in het Nederlands 11-tal, de 90 interlands, het aanvoerderschap in Oranje en bij diverse clubs, de allereerste keer kwalificatie WK in de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal, WK in Canada, winnen van EK2017, de ervaringen bij de clubs in de verschillende landen, de vriendschappen door het voetbal, winnen van prijzen, kampioenschappen en bekers, Champions League wedstrijden en het televisiewerk (analyses) dat Mandy naast haar actieve voetbal carrière kan combineren.

Gewoonte voor de wedstrijd
Mandy is niet zo van de rituelen en doet niet veel dingen anders dan op andere dagen. Een gewoonte van onze OG Hero is dat ze meer eet in aanloop naar een wedstrijd om voldoende energie te hebben. Ook luistert ze op een wedstrijd dag extra veel muziek.

Droom Carrière
Mandy heeft als droom het winnen van alle prijzen met PSV en anderen blij maken en inspireren met haar prestaties als team.

Hobby's
Naast het voetballen gaat Mandy graag naar het bos of strand met haar hond, spreekt ze graag af met haar vrienden en familie, kookt en leest ze graag. Ook houdt Mandy ervan om nieuwe dingen te blijven leren en natuurlijk lekker rond te rijden op Bio-CNG in haar prachtige OG-auto!

Guilty pleasure
Een paella op zondag!

Loopbaan/carrière 
|1995-2006 RKVV Westlandia
|2006-2012 ADO Den Haag
|2012-2014 Vittsjö GIK 2015 LSK Kvinner
|2016-2017 Liverpool FC 2017 Reading FC
|2018-2020 Valencia CF 2020-heden PSV

 

Bekijk meer OG Heroes