OG Heroes - OrangeGas

GEBOREN OM TE WINNEN

OG Heroes

Elke sporter, trainer of club deelt een passie. Een brandend verlangen. Een aanhoudende drang om koste wat kost iets te bereiken. Het is de brandstof om hun doelen en dromen na te jagen en uit te laten komen. Maak kennis met de OG Heroes! We geven ze een podium om hun drive en passie te delen, maar ook om hun verbinding met OG te vertellen.

‘Always make a total effort even when the ods are against you’

Soraya Verhoeven

Geboortedatum 28 december 1997
Geboorteplaats Amsterdam
Discipline Profvoetballer Eredivisie
Social Media

Soraya is een persoon die altijd 100% geeft, opgeven is simpelweg geen optie. Zelfs als de kans op succes 1% is, zal ze er alles aan doen om deze kleine kans te verwezenlijken. Soraya bekijkt alles vanuit een positief perspectief en ziet mogelijkheden waar andere wellicht obstakels zien.

‘Always make a total effort even when the ods are against you’

Hoogtepunt in loopbaan/carrière
Soraya haar basisdebuut was in oktober 2016 bij Ajax 1, alles viel die wedstrijd op haar plek. Ze speelde onbevangen in een wedstrijd met veel geroutineerde internationals om haar heen.  was belangrijke bij de doelpunten die wedstrijd en werd verkozen tot ajacied van de wedstrijd. Dit is een moment dat ik nooit meer vergeet en een drijfveer voor alle andere wedstrijden tot nu toe.

Gewoonte voor de wedstrijd
Soraya eet de dag voor de wedstrijd altijd pasta, zorgt dat ze die nacht goed slaapt en zorgt dat ze op wedstrijddag voldoende water drinkt. Bij de sportmaaltijd eet ze altijd pannenkoeken. Maar het allerbelangrijkste vind Soraya om een ontspannen sfeer voor haar zelf te creëren zodat ze tijdens de wedstrijd kan gaan pieken.

Droom Carrière
Soraya wil het hoogst haalbare uit haar carrière halen. Het Nederlands elftal vrouwen blijft een grote droom en in het buitenland spelen in een goede competitie lijkt haar geweldig.

Hobby's
Soraya houdt van spelletjes, waarbij je natuurlijk kan winnen en ik vind veel verschillende sporten ook leuk (ping pong, badminton, schaatsen, skiën). Helaas is dit nu niet mogelijk omdat de volle-dige focus op haar sport ligt, maar skiën wil ze na haar topsport carrière bijv weer gaan doen. Daarnaast studeert ze momenteel af op de bachelor Psychologie waar naast voetbal veel energie naar toe gaat

Guilty pleasure
Grey’s anatomy kijken! Soraya heeft niet veel tijd om series of films te kijken, maar als ze tijd heeft gaat haar voorkeur uit naar Grey’s anatomy en kan ze zo een aantal afleveringen achter el-kaar kijken.

Loopbaan/carrier
| 2013-2016 CTO Voetbal; talentenprogramma van Nederland voor jonge speelsters
| 2016 Halve finalist en basisspeelster op het EK o19 vrouwen(Nederlands elftal)
| 2016-heden Speelster ajax vrouwen
| 2016-2017 Kampioen van Nederland met de Ajax Vrouwen Beker kampioen Ajax Vrouwen
| 2013-2020 Jeugd international voor Nederland o16, o17, o18, o19 & o23 2019/2020 Interlands met het Nederlands elftal onder 23
| 2018-2019 Beker kampioen Ajax vrouwen 2017-2018 Kampioen van Nederland met de Ajax Vrouwen Beker kampioen Ajax Vrouwen

Bekijk meer OG Heroes