OG maakt haar eigen 100% Bio-CNG (Groengas) - OrangeGas

OG maakt haar eigen 100% Bio-CNG (Groengas)

De duurzame variant van CNG

Bio-CNG (groengas) is een 100% schone brandstof dat gemaakt wordt van afval en is daarmee een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. Door te rijden op Bio-CNG reduceer je niet alleen de CO2 uitstoot maar bespaar je ook nog eens op je brandstofkosten.

Ontdek wat de mogelijkheden en voordelen voor jou zijn! 
 

Voordelen Bio-CNG

40% goedkoper

Bespaar tot 40% op je brandstofkosten t.o.v. benzine.

100% schoon

Tot 90% CO2 besparing waardoor de luchtkwaliteit verbeterd wordt. 

Voertuigen

Groot aanbod nieuwe modellen en occassions.

Landelijke dekking

Met 180 Bio-CNG stations door heel Nederland is er altijd een station dichtbij.

WAAROM BIO-CNG

Bio-CNG is de duurzame variant van CNG. De bron is rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT. Door op Bio-CNG te rijden draag je bij aan een schonere planeet. Goed dus voor het milieu en voor jou. Dat wil jij toch ook?

GOEDKOPER EN STILLER

De schone brandstof Bio-CNG is goedkoper dan de traditionele brandstoffen. 500 km kan je op Bio-CNG afleggen voor maar € 25,-. Bij benzine betaal je al snel voor deze afstand €52,- en met diesel kom je uit op €33,- (getallen gebaseerd op een VW Polo, 2019). In vergelijking met benzine bespaar je met Bio-CNG meer dan 40% op de brandstofkosten

Een ander bijkomend voordeel van Bio-CNG is dat vrachtwagens die op deze brandstof rijden 50% stiller zijn waardoor je buiten venstertijden mag laden en lossen. Daarbij komt ook nog eens dat je voor vrachtwagens in Duitsland geen wegenbelasting (maut) hoeft te betalen, dit kan transporteurs veel geld besparen

90% MINDER CO2 UITSTOOT

OG verkoopt uitsluitend 100% Bio-CNG op al haar tanklocaties. Omdat Bio-CNG van OG biologisch wordt opgevangen, is het een zeer duurzame energiebron. Rijd je op Bio-CNG dan komt er vrijwel geen CO2, stikstof, fijnstof en NOx vrij. Een ander voordeel van het rijden op Bio-CNG is, dat het gas wordt aangeleverd via het gasnetwerk. Dit houdt in dat er geen vrachtwagens hoeven te rijden om het gas aan te leveren bij de tanklocaties. Dit is veiliger en ook nog eens milieuvriendelijker!

BIOGAS PRODUCTIELOCATIES

OG heeft drie productielocaties, waarvan twee bij Waterschap Amstel, Gooi en Vecht in Amsterdam en Mijdrecht, en één locatie in Beverwijk bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Bij het proces van waterzuivering is slib het restproduct. Uit slib komt biogas vrij. Dit waardeert OG op tot de juiste kwaliteit en injecteert dit daarna in het gasnetwerk. 

JOUW AFVAL, ONZE BRANDSTOF

Wist je dat jouw afval wordt gebruikt om Bio-CNG te maken? Dit kan via rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT. OG heeft in Nederland 3 eigen locaties waar Bio-CNG wordt geproduceerd. Dit wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. In Nederland is er zoveel (organisch) afval dat er 1,4 miljard kuub aan Bio-CNG geproduceerd kan worden. Hierop kunnen jaarlijks 1,3 miljoen personenauto's rijden (gem. 14.000 km). Dat betekent een vermindering van ca. 16,5 miljoen ton (Mt) CO2 uitstoot. En dit is alleen nog maar op basis van Bio-CNG.   

CNG AUTO EN INSTALLATIE 

Een auto op Bio-CNG rijdt niet anders. Het rijden op Bio-CNG is vergelijkbaar met het rijden in een benzineauto. Een auto op Bio-CNG rijdt echter stiller dan een auto op benzine. 

Om op Bio-CNG te rijden, moet de auto voorzien zijn van een CNG tank. Het is ook mogelijk om je huidige benzineauto om te laten bouwen naar een Bio-CNG installatie. De gemiddelde actieradius van een auto op Bio-CNG ligt tussen de 300 en ruim 500 km.

Voor bestelbussen zijn er zowel af-fabriek als occacions voldoende modellen leverbaar. Ook voor afvalinzamelings- en transportritten tot 600 kilometer is Bio-CNG zeer geschikt. Voor iedereen is rijden op Bio-CNG geschikt

BIO-CNG TANKLOCATIES

In Nederland kan er momenteel op meer dan 180 locaties CNG (Groengas) getankt worden. OG is hierbij marktleider, onze tanklocaties zijn verspreid over het land en rond de grote steden. Bekijk hier de tanklocaties in Nederland.

In veel Europese landen kun je ook goed CNG tanken. Er zijn op dit moment rond de 3910 CNG stations in Europa. Italië is met 1385 CNG station de kampioen in Europa. Hierna volgt Duitsland met 803 CNG stations, waar OG met meer dan 125 stations marktleider is. In Tsjechië zijn 208 CNG stations en Zweden heeft 196 CNG stations. OG heeft in Zweden nu vijf tanklocaties en er staan twee tankstations met Bio-CNG en snelladers op de planning op het eiland Öland. Ook is OG van plan om in België en Italië stations te openen. Bekijk hier de tanklocaties van OG in het buitenland. Kijk voor een overzicht van alle tankstations in het buitenland op de website van gibgas of ngva

CNG en CNG+

CNG staat voor Compressed Natural Gas en is aardgas onder druk. CNG dat gemaakt wordt vanuit het Nederlandse aardgasnetwerk bevat 78% methaan. CNG+ wordt gemaakt door vloeibare LNG te comprimeren en op te warmen.

CNG+ dat gemaakt wordt uit LNG bevat ongeveer 95% methaan. Hierdoor kan er op deze brandstof (CNG+) tot 20% meer kilometers gereden worden dan op CNG uit het Nederlands aardgasnetwerk. OG heeft in samenwerking met DCB Energy CNG+ locaties in Den Hoorn, Europoort Rotterdam, Venlo en Borne. Binnenkort is er ook CNG+ beschikbaar in Schiphol.

Ja, ik wil op Bio-CNG rijden, adviseer mij!

Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend advies.

Uw naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*