Bio-LNG is de ideale brandstof voor zwaar transport - OrangeGas

Bio-LNG is de ideale brandstof voor zwaar transport

LBG (Liquidfied Biogas) is de duurzame variant van LNG (vloeibaar gemaakt aardgas). LBG wordt vooral ingezet voor zwaar transport, scheepvaart en off-grid toepassingen.

Voordelen Bio-LNG

CO2 besparing

Tot 80% CO2 besparing waardoor de luchkwaliteit verbeterd wordt. 

Stiller

50% minder geluid en trillingen waardoor je soms buiten venstertijden mag laden en lossen

Besparing op de brandstof

Een liter Bio-LNG is goedkoper dan een liter diesel.

Hoge actieradius

Er zijn LNG-vrachtwagens die 1500 kilometer op 1 tank kunnen afleggen

Wat is Bio-LNG

Bio-LNG is de duurzame variant van LNG (vloeibaar gemaakt aardgas).. Bio-LNG wordt voornamelijk ingezet voor vrachtwagens en touringcars welke langere afstanden dienen te rijden en voor scheepsvaart. Een LNG-voertuig reduceert tot 80% CO2 uitstoot t.o.v. diesel.

Momenteel verkoopt OG zelf nog geen Bio-LNG. Echter zal dit altijd zo lokaal mogelijk ingekocht of zelf geproduceerd worden.

SCHOON EN VEILIG RIJDEN 

Bio-LNG is een schone brandstof waardoor je tot 80% CO2 kan reduceren t.o.v. diesel. 

Met het rijden op Bio-LNG heb je een goede actieradius. Er zijn LNG-vrachtwagens die 1500 kilometer op 1 tank kunnen afleggen. De tankduur is niet langer dan het tanken van de fossiele brandstoffen.

Een LBG-/ LNG-voertuig voldoet aan hoge veiligheidseisen. In de tank is Bio-LNG vrij van zuurstof waardoor ontploffing en ontbranding niet mogelijk is.

BRANDSTOF BESPARING

Een liter LBG is goedkoper dan een liter diesel. Daarbij kan het voor vrachtwagens veel geld schelen in Duitsland, waar LNG-vrachtwagens geen maut (Duitse wegenbelasting) hoeven te betalen! Deze vrachtwagens zijn ook 50% stiller waardoor je buiten venstertijden mag laden en lossen. Steeds meer opdrachtgevers vragen om schoon vervoer, door te rijden op LBG kan je aanspraak maken op deze nieuwe opdrachten. 

De aanschaf van een LBG-vrachtwagen is wel duurder. Afhankelijk van het aantal kilometers en de genoemde bovenstaande voordelen is de extra investering terug te verdienen. Sterker nog kan je zelfs besparen met het rijden op Bio-LNG. 

LNG TANKEN

LNG tanken gaat anders dan je gewend bent. De chauffeurs zijn verplicht eerst een tankinstructie te volgen. De chauffeurs dienen persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen zoals een veiligheidsbril, cryogene handschoenen en dichte schoenen. Ook bedekte armen en benen zijn verplicht. OG biedt een instructie aan vanaf het openen van de eerste tankstations. 

Er zijn momenteel nog weinig tot geen aanbieders van Bio-LNG. Echter hebben meerdere LNG-leveranciers aangegeven de ambitie te hebben binnenkort Bio-LNG te verkopen. Je kan Bio-LNG en LNG beide tanken met dezelfde vrachtwagen. Het netwerk van de LNG-tankstations kan je momenteel vinden via het LNG Platform.

De infrastructuur wordt ook steeds beter in de omringende landen. Hierdoor kiezen steeds meer transporteurs voor LNG/ LBG. Klik hier voor alle tanklocaties in het buitenland verwijzen wij je door naar:

VOERTUIGEN

Er zijn veel verschillende leveranciers van bekende merken die LNG/Bio-LNG-vrachtwagens en touringcars leveren. 

Er zijn mogelijkheden om je vrachtwagen om te laten bouwen. Er wordt dan een tank bijgeplaatst waardoor je dual fuel rijdt (dus op diesel en op Bio-LNG). Hier wordt overigens niet veel voor gekozen, omdat er inmiddels voldoende leveranciers af-fabriek voertuigen leveren op LNG. Het voordeel dat valt te behalen bij het rijden op Bio-LNG ligt vooral bij de brandstofkosten. Wanneer er in af-fabriek Bio-LNG vrachtwagen wordt gereden is het voordeel het grootst.

Voor personenauto’s en bestelbussen is Bio-LNG geen gebruikelijke brandstof.

Ja, ik wil meer weten over Bio-LNG, adviseer mij!

Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend advies.

Uw naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*