ED95, de 2e generatie bio-ethanol - OrangeGas

ED95, de 2e generatie bio-ethanol

ED95 is 95% bio-ethanol wat gebruikt wordt voor voornamelijk vrachtvoertuigen. Hiervoor is een aanpassing aan de motor noodzakelijk. Momenteel verkoopt OG nog geen ED95. Echter zal dit altijd zo lokaal mogelijk ingekocht of zelf geproduceerd worden.

Voordelen ED95

Schone brandstof

2e generatie bio-ethanol

CO2 besparing

95% CO2 reductie

Transport

Geschikt als transport transport

ED95

Door op ED95 te rijden in plaats van diesel, daalt de uitstoot van kooldioxide door bussen en vrachtwagens met maximaal 90%. Voornamelijk in de Verenigde Staten, Brazilië en Zweden is ED95 populair. Momenteel zijn er nog geen ED95 tankstations in Nederland. 

Scania is momenteel de enige leverancier van vrachtwagens die geschikt zijn voor ED95. Volgens Scania is het verbruik nagenoeg gelijk aan een dieselvrachtwagen. De actieradius is afhankelijk de tankinhoud. 

 

FISCALE VOORDELEN

De vrachtwagen die geschikt is voor ED95 is ongeveer €10.000 euro duurder t.o.v. de dieselvariant. Dit is een kleine extra investering om te rijden op een schone brandstof. Echter kan je besparen op de brandstofkosten. De prijs aan de pomp is namelijk weer lager. In Zweden is de reguliere prijs aan de pomp €1,097 per liter. Opdrachtgevers vragen echter steeds vaker naar schoon vervoer waardoor je nieuwe business kan genereren. 

TANKEN

Het tanken van ED95 is niet ingewikkeld en lijkt op het tanken van de reguliere brandstoffen. Ook is veilig om op ED95 te rijden, uit recentelijke onderzoeken uit Zweden blijkt ED95 niet meer vlambaar te zijn dan benzine.

OG verkoopt momenteel nog geen ED95. Indien het tankstation geopend is zal de ED95 altijd zo duurzaam mogelijk worden ingekocht en zo goedkoop mogelijk worden verkocht.

Ja, ik wil schoon rijden, adviseer mij!

Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend advies.

Uw naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*