OrangeGas produceert HVO 100 uit hernieuwbare grondstoffen - OrangeGas

OrangeGas produceert HVO 100 uit hernieuwbare grondstoffen

HVO 100 is de duurzame variant van diesel. HVO 100 wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Doordat HVO 100 een vergelijkbare chemische samenstelling heeft als conventionele dieselbrandstof, zijn er geen aanpassingen nodig aan de motoren of de distributiesystemen.

Voordelen HVO 100

CO2 vrij

Reductie bijna 90% t.o.v. diesel

Geen aanpassingen

HVO 100 kan in de nieuwere bestaande vrachtwagen (euro5/ euro6) getankt worden

Schone brandstof

Wordt gemaakt van reststromen van onder andere plantaardige vetten 

ISCC genormeerd

Genormeerd volgens het kwaliteitskeurmerk

HVO 100

HVO 100 is de schone vervanger van diesel. HVO 100 wordt gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Het getal 100 houdt in dat het de pure vorm van HVO is. Door andere aanbieders wordt er ook HVO 20 verkocht, dit is een mix tussen diesel (80%) en HVO (20%). Aangezien HVO 100 een vergelijkbare chemische samenstelling heeft met de conventionele diesel brandstof, zijn er geen aanpassingen nodig aan de motoren of de distributiesystemen.

Doordat HVO 100 uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen gemaakt wordt, is reductie bijna 90% t.o.v. diesel. Ook de lokale emissies zoals fijnstof, NOx en zwaveloxiden zijn nihil.

HVO 100 VAN OG

De brandstof HVO 100 van OG komt uit reststromen van onder andere plantaardige vetten. Het voordeel van HVO 100 is dat dit in een bestaande vrachtwagen (euro5/ euro6) getankt kan worden. Hiervoor hoeven geen aanpassingen aan de vrachtwagen te worden gedaan. Daarbij is HVO 100 ook nog eens een circulaire brandstof waardoor er een CO2-reductie van bijna 95% is.

FINANCIELE VOORDELEN

OG biedt momenteel de laagste prijs aan de pomp voor HVO 100. Een liter HVO 100 is niet goedkoper dan een liter diesel. Gemiddeld betaal je 0,15 eurocent exclusief BTW meer voor een liter HVO 100. Het kan echter een financieel voordeel opleveren wanneer je voor een opdrachtgever schoon dient te rijden. Je hoeft dan niet te investeren in nieuwe voertuigen. Het verbruik en de actieradius van een vrachtwagen op HVO 100 is hetzelfde als diesel.

 

BESCHIKBARE VRACHTWAGENS

De nieuwere diesel vrachtwagens, euro 5 en euro 6 zijn geschikt voor HVO100. Ook bestelbussen kunnen op HVO 100 rijden, echter wordt hier nog niet altijd goedkeuring voor gegeven vanuit de leverancier.

HVO 100 TANKEN

HVO 100 van OG kan je tanken in Geesburg en Hoogeveen. De ambitie van OG is om hierin de komende tijd nog sterk uit te breiden. Houd onze tanklocaties in de gaten voor de nieuwste HVO 100 tanklocaties

Ja, ik wil op HVO 100 rijden, adviseer mij!

Laat je gegevens achter en we bellen je voor een vrijblijvend advies.

Uw naam*
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Bericht*