Onze brandstoffen

Altijd positieve energie

Groengas

Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT. OrangeGas verkoopt uitsluitend 100% Groengas op al haar tanklocaties. 

Elektrisch

OrangeGas exploiteert snelladers op basis van groene stroom tegen het laagste tarief van Nederland: € 0,30/kWh. Onze snelladers bevinden zich op locaties in en rondom Amsterdam.

CO2

Vloeibaar CO2 is dé ideale dieselvervanger voor gekoeld transport. Vloeibaar CO2 is geruisloos en heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit. In de toekomst zal OrangeGas CO2 winnen uit haar eigen biogasinstallaties.

Waterstof

Waterstof is feitelijk geen brandstof maar een energiedrager. De auto’s tanken waterstof, die in het voertuig door een zogeheten brandstofcel wordt omgezet in elektrische energie. Het enige afvalproduct is water. Een waterstofauto is dus pas echt duurzaam als de energie die gebruikt wordt om waterstof te creëren op een duurzame manier verkregen is. In 2019 opent OrangeGas haar eerste waterstof tankstation. 

HVO 100

HVO 100 is de duurzame variant van diesel. HVO 100 wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Doordat HVO 100 een vergelijkbare chemische samenstelling heeft met conventionele dieselbrandstof, zijn er geen aanpassingen nodig aan de motoren of de distributiesystemen.

LBG

LBG, Liquidfied Biogas, is de duurzame variant van LNG (vloeibaar gemaakt aardgas). LBG wordt vooral ingezet voor zwaar transport, scheepvaart en off grid toepassingen.

Zonne-energie

In de toekomst zal OrangeGas zelf zonne-energie opwekken en inzetten voor haar tankstations en stand-alone projecten.

     Privacy & cookies  |  Disclaimer
© 2018 OrangeGas BV. Alle rechten voorbehouden