Alles over OrangeGas - OrangeGas

Alles over OrangeGas

In 2008 hakten Marcel, Anco en Pelle tijdens het tuinfeestje bij Marcel de knoop door: Zij zouden een wezenlijke bijdrage gaan leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland, door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen in Nederland.

De focus lag in eerste instantie volledig op Bio-CNG. Bio-CNG is voordelig, breed inzetbaar én de schoonste brandstof van het moment. In juni 2009 werd het eerste Bio-CNG vulpunt van OG geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van één nieuw vulpunt per maand is OG al gauw de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. In 2010 ontstond de OrangeDream, een visie waarbij OG in de toekomst alle schone brandstoffen, uit natuurlijke bronnen aanbiedt.

Eind 2015 exploiteerde OrangeGas 65 Bio-CNG-tanklocaties en was daarmee marktleider in Nederland. In die tijd leverde OG als enige in Nederland 100% Bio-CNG. Eind 2017 startte OG in Duitsland, eind 2020 staat de teller op 85 stations in Nederland en 125 in Duitsland. OG is daarmee zowel marktleider in Nederland als in Duitsland. Aan het einde van 2019 is er tevens gestart met de voorbereidingen van de bouw van tankstations in Zweden en België en wil OG de groei van Bio-CNG-tanklocaties vasthouden.

Inmiddens heeft OG nu in Zweden vier commerciële stations en een bus depot in Helsingborg. Één tanklocatie in Stockholm en twee geplande tankstations met snelladers op het eiland Öland. Waarvan één in Farjestaden die naar verwachting in oktober/november open gaat en één tanklocatie in Borgholm die naar verwachting januari/maart open gaat.

Naast een Bio-CNG netwerk heeft OG in Amsterdam en omstreken een netwerk snelladers, waaraan hard wordt gewerkt om het uit te breiden. Een waterstoftanklocatie in Den Haag, waar er in 2020 nog 3 van in Nederland worden geopend in Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden.

OG stelt ambitieuze doelen, want er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s die op schone brandstoffen rijden is steeds groter. Daarom opent OG tankstations waar uitsluitend schone brandstoffen worden aangeboden: Bio-CNG, elektrische snelladers op basis van groene stroom, Waterstof, LNG/LBG (Liquid Biogas) en CO2 voor milieuvriendelijk koelen. Door synergie van deze brandstoffen kunnen wij de groene automobilist een divers palet aan schone brandstoffen aanbieden waar binnen voor iedere type rijder een schone brandstof beschikbaar is. 

SCHOON TANKEN, DOE HET VOOR MORGEN!